Nike: Food-Skate-Court

Voor opdrachtgever Nike ontwikkelen Studenten elektrotechniek, installatietechniek en bouwkunde van het MBO College Hilversum een concept voor een Food Skate-Court voor opdrachtgever Nike. Het paviljoen moet snel te realiseren zijn, semi-permanent, all-weather, energieneutraal, commercieel gezond en een unieke trekker voor het gebied.

Het 4-weeks programma in wedstrijdvorm wordt ondersteund met ons 8-stappenplan, een online leeromgeving, lezingen, gastcolleges, projectbezoeken, visiting critics en een vakjury.

Facts

 

studenten in 6 teams elektrotechniek, installatietechniek en bouwkunde van het MBO College Hilversum

2 opdrachtgevers Nike en het Vastgoed Owners Collectief, in samenwerking met de gemeente Hilversum

Opdracht

Ontwikkel een concept voor een Food-Skate-Court op het stuk grond van Nike. Het paviljoen moet snel te realiseren zijn, semi-permanent, all-weather, energieneutraal, commercieel gezond en een unieke trekker voor het gebied

Het EMEA hoofdkantoor van Nike ligt op het ArenaPark. Een Urban Foodcourt past erg goed bij de ‘sneakerculture’ van Nike. Nike wil op het ArenaPark meer ruimte voor die ‘sneakerculture’ maken. Daarom heeft Nike een stuk grond aangekocht waar ze dat willen realiseren. Ze zouden een unieke combinatie met eten, drinken en skaten willen creëren die de meest Instagram waardige “Skate Destination” in EMEA kan worden. Skaten in een creative urban street culture is echt iets wat bij Nike past.

Opdrachtgever Nike, Rutger Veldman

Nike wil op het ArenaPark meer ruimte voor die ‘sneakerculture’ maken: fun trekt mensen naar het ArenaPark. Verwerk FUN in jullie plannen, zodat de plek een unieke en aantrekkelijke plek wordt voor het ArenaPark.

 

Opdrachtgever Vastgoed Owners Collectief, Jeroen Maaskant

Een sociale trekker in het gebied. De wens om dit meer een semipermanente all-weather plek te maken is dan ook een graag geziene volgende stap van het Vastgoed Owners Collectief.

6 PRACHTIGE PLANNEN

De projectgroepen zijn met prachtige resultaten gekomen: van een zeer open ontwerp met ruime plekken onder 1 groot energieopwekkend dak, tot een gesloten innovatieve ruimte waarover, vanaf en doorheen ge-skate kan worden.

DE WINNAARS: OPEN PARK

De jury heeft gekozen voor het zeer open ontwerp, omdat er veel ruimte gecreëerd werd voor fun en innovatie. Een prachtige oplossing waarbij rekening gehouden is met het tijdelijke karakter, maar ook alle criteria die de opdrachtgever stelde aan het Programma van Eisen.