litl-aanbod

CROWDSOURCING

Hoe werkt Crowdsourcing in the Loop

 

Wilt u een opdracht breed uitvragen aan studenten? Met de mogelijkheid opdrachten te crowdsourcen verlagen wij de drempel een vraagstuk aan te bieden bij een grote groep studenten. Een stimulans om de praktijk het onderwijs in te krijgen en daarnaast de kennis en visie van gedreven studenten te benutten. Zo worden meerdere oplossingen en uitwerkingen vanuit verschillende disciplines aangedragen en kunnen studenten werken aan een echte opdracht uit de praktijk met een echte opdrachtgever. Studenten kunnen een opdracht zelf op pakken of een docent gebruikt de opdracht in de les.

Hoe werkt het? Dat kan in één keer of met een tussenstap:

 

  1. U kunt direct de crowd vragen ideeën in te dienen (met beloning voor het beste idee). Dit is in wezen het ‘pure’ CrowdSourcen, doordat u zo veel mogelijk opties aangereikt krijgt.
  2. Het kan ook met een tussenstap, via een tweetrapsraket: door eerst potentiële deelnemers een elevatorpitch in te laten dienen (een voorronde zonder beloning) en vervolgens een geselecteerde groep ideeën uit te laten werken (met beloning). Zo kan de opdrachtgever eerst even proeven of crowdsourcen iets voor hem is en of er waardevolle potentiële deelnemers tussen zitten om de casus uit te laten werken. Bovendien kunnen potentiële deelnemers zo inschatten of het de moeite loont tijd en energie in een project te stoppen.

Het stappenplan ziet er als volgt uit:

 

  1. De opdrachtgever brengt de casus ‘in the loop’ door deze aan te melden via deze pagina. (De casus wordt na goedkeuring gepubliceerd op de website van Link in the Loop)
  2. Bij tweetrapsraket: vraagt de crowd een elevatorpitch te doen, selecteert deelnemers en gaat daarna door
  3. Opdrachtgever vraagt de crowd ideeën in te dienen
  4. Hij biedt het beste idee een beloning
  5. De crowd dient ideeën in. Dit kunnen studenten zelf zijn of een docent die de casus op pakt in zijn lesprogramma.
  6. De opdrachtgever kiest het beste idee
  7. De opdrachtgever beloont het beste idee (dat kan een financiële beloning zijn, een stageplaats of baan om het project uit te werken, of een bijdrage aan het Learning Fund van de winnaar)
  8. De opdrachtgever is eigenaar van het idee
  9. De opdrachtgever kan de winnaar vragen het idee nader uit te werken in de vorm van bijvoorbeeld een stage of afstudeerproject
  10. Opdrachtgever en studenten profiteren allebei!

Paul Lammers, Gemeente Hilversum: “Ik vond de resultaten overweldigend”

Bij Link in the Loop crowdsourcen we op basis van eerlijke en heldere spelregels, waardoor de ideeën beschermd worden en we er voor zorgen dat iedereen zich aan de afspraken houdt.

 

Voor docenten die een casus in de les willen gebruiken: Docenten kunnen altijd bij Link in the Loop terecht om te vragen naar inspirerende gastdocenten of projectbezoeken om ondersteuning en inspiratie te bieden.

DOE MEE!

Wilt u meer weten over crowdsourcen, neem dan contact met ons op.

 

Wilt u een casus gerichter uitvragen en eventueel omzetten naar een volledig ontwikkeld programma voor studenten? Dat kan, dat doen wij bij de Project Academy.

    Naam

    E-mailadres

    Bericht