MuurZicht

Etalageramen van leegstaande winkels zijn een doorn in het oog en doen afbreuk aan het winkelgenot. Daarom de vraagstelling: kunnen etalageramen van leegstaande winkels zo benut worden dat ze een interactieve trekker en zelfs een meerwaarde genereren voor het winkelgebied? Met de voorwaarde dat de exploitatiekosten gedekt worden door de mogelijkheid van commerciële inkomstengeneratie. Dit pilotproject heeft van 2012 tot eind 2014 gelopen op verschillende plaatsen in Nederland.

Facts

10 studenten in 2 teams Electronic Engeneering & Design van de Hogeschool Utrecht

opdrachtgever Vastgoed Vitaal/ MuurZicht

opdracht bedenk een interactieve oplossing voor lege winkeletalages

resultaat ramen als gamescherm

Naast de buitenexpositie StadsCanvas is de vraag ook neergelegd bij twee studententeams van de opleiding Electronic Engineering & Design (EE&D) van de Hogeschool Utrecht (HU). Beide studiegroepen hebben van de etalageramen grote swipe-schermen gemaakt waar spellen op gespeeld kunnen worden door het winkelend publiek.

RUN GUSTAV!

Je ziet op het raamscherm het hert Gustav rennen. Gustav moet af en toe over een balk geholpen worden door hem een ‘kontje’ geven via een sensor achter het raam. De balk in het spel is voorzien van reclame om het project te bekostigen. Via je smartphone kan je scores uitwisselen. Wat ons betreft een geniaal plan!